kami disatukan

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 19 December 2012

cucuk,tersepit,terjatuh n demam

assalammualaikum...................hyeeeeeeeeeeeeee!!! harap2 sihat2 yer.....hari ni xberapa nak ok...batuk2...gatalnye tekak ni....huhu

semalam budak tomey tu kena cucuk setahun setengah.....da la kelmarin jatuh dari sofa...amik kau ade tanda kat dahi tu....adoyaiiii...da la nak g klinik kan....dua tiga hari sebelum tu plak die demam...tibe2 badan panas....aku ni if badan die panas wisauuuu oooo....tak sedap hati...pas tu cepat2 bagi ubat..nak bagi ubat ni pon satu hal...hazab kemain....die tak suke makan ubat...die nangis macam kena dera tau....poning palo ni.....tapi ade setengah budak yang suke makan ubat ...siap nak minta lagi tu....tapi nuqman tak macam tu...kena kepit tangan kaki dulu...meraung2...nangis2...jerit2....yang masuk mulut sikit tumpahnyer banyak...dat y aku tak suke if die demam....ok la sambung cerita semalam...nurse cakap kat aku awak pegang kuat2 tau coz die badan besar mesti kuat meronta2...aku pon cakap saya panggil husband la soh tolong pegang...bucuk pegang badan aku pegang kaki...nurse pon cucuk la peha die yang gebuzzz ittew....die menjerit n keraskan kaki...nurse da risau takut bengkak...ok if bengkak datang jumpa doktor plak...harap2 tak bengkak la............ok da amik ubat semua jom balik....da la die selsema n batuk....harap2 tak de pape....

dalam lif plak...bile da sampai level 8 n pintu lif nak bukak....uwaaaaaaaaaaaaaa!!!! tersepit plak tangan budak kecet ni kat pintu lif.....panik! panik!....aku da kalut da....bucuk cepat2 tekan buton pintu buka n alhamdulillah....jari die terikut keluar sekali...tapi die punyer meraung jangan cakapla....sepantas kilat kami pon turun semula n g klinik....tapi bile sampai klinik nampak die ok jer...siap main2 lagi toy kat klinik tu....then doktor check...ok tak de patah pon....syukur ya ALLAH...balik umah ade bengkak cikit n aku sapu minyak gamat...petang da ok....

harap2 cepat la baik batuk n selsema....tak rela nak bagi budak tomey ni makan ubat lagi....haha....semoga nuqman terus membesar dengan sihat..amin...i love u sayang!!!

No comments:

Post a Comment