kami disatukan

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 27 September 2012

buah tangan

kenapa mesti buah tangan kenapa tak buah kaki ke..buah kepala ke...buah dada ke...oopppssss!!! tershasul...haha....agaknye sebab tangan yang bawak so...tangan la yang dapat name....kan..kan...wekend ritu bucuk outstesen g langkawi.....bile bucuk cakap kene g langkawi...first yang bermain-main nakal dalam kepala aku... op cos ler...aku nak kirim fridge magnet sebab belom ade lagi...hihihi.....
da mesti beli punyer...untuk isteri tercinte kan..kan...bucuk beli 2 set..tok MIL juge...coz kami tengah lawan sape collect paling banyak...hahaha....
lagi satu yang aku kirim kat bucuk...benda ni.....abaikan gambar yang kelam lagi malap tu...da lame ai mengidam ok...nampak cantik lagi ayu bile letak kek ke..cupcake ke atas tu....bucuk punye seminar sehari semalam..just ade break sekejap petang..so bile petang tu la baru g soping....bile bucuk call nak yang macam mane..aku just cakap dua tingkat jer..tak kisah la macam ne pon..asal dua tingkat...nak jugak kan....tapi aku cakap ler if brand yang V****** mahal tak payah la brand tu...beli yang tak de brand pon mak tak kesah....so aku tak nak menambah kepeningan bucuk pilih pinggan.... aku biar jer la die pilih....balik balik.....jeng..jeng..jeng....aku dapat ni tiga tingkat..haha...brand V******......hehehehe...senyum sampai telinga.....tq abang..i lap u ketat2..erat2..sendat2...vley?.....
yang ni MIL punye...cantik giler babas ok....brand V****** jugek.....siyes jatuh cinte ngan yang ni...tapi tak pe....insyaallah ade rezeki bole g pulak...confirm aku fengsan nak pilih yang mane...bile da jadi mak mak ni...minat da jadi lain..dolu mase single...ade aku kesah pasal pinggan mangkuk ni semua...tak adenyerr....asal pinggan bole letak nasik..kenyang..sudey.....
ni tak de langsung dalam senarai pengiriman aku....tapi aku shuke...cantik....colorful..menaikkan seri dapur gitu...pisau pelbagai jenis...pandai bucuk pilih....hihi...
last..tak sah if g lagkawi kalo tak beli cekelat n minyak gamat kan....cekelat yang manis2(rosak gigi macam iklan kat tv tu)....tapi ape aku pedulik..da makan tak reti2 nak gosok gigi...haaa.....tu jek lah yang bucuk beli....ade lagi satu..t-shirt tapi tengah dijemur....no pic....macam best je kan g langkawi...jom kite g...


>>>bye...







Wednesday, 26 September 2012

cinta hati

kadang-kadang rasa gerammmm...kadang-kadang rasa nak marah...kadang-kadang rasa nak cubit peha yang gebu tu....tu masa die buat perangai la...contoh...

1.makanan da masuk mulut..die keluarkan n lenyek2 kat baju n lantai......(baru pas mandi kott)
2.aku g toilet n die meraung2 bile aku tutup pintu toilet....
3.bile tak cukup tido die jadi merengek jer...aku tak boleh buat ape...aku bangun jer..mulalah....
4.susu dalam botol dituang2 ke lantai....

hanginnnnn mak okeh.....lagi kita cakap jangan buat...ehhhh...lagi die buat ngan muke tak bersalah pon........akhirnya...aku pasrahhhhhhhhhhhhhhh....nak buat ape pon buat la...nanti aku bersihkan semula...die kan baru nak belajar benda baru.....(ecehhh...ceh..cehhh...mak nuqman kan rajin sangatttt)....

tapi....aku lagi geram bile.............
die buat duke face ni....hahahaha....nak geget2 rase mulut tu......macam tu la kan ade anak...macam-macam perangai die yang menguji kesabaran kite...kite kena la banyak2 sabar....die bukan tau ape pon kan....

meh layan lagi pic cinta hati ni tengah makan keropok lekor.....




bukan main beso nganga...hahaha.....



>>>bucuk belikan ole2 from langkawi...nnt i cerite k...tqsm sayang...





Friday, 21 September 2012

salam jumaat

hari ni kite rehat2 kan mata.....Subhanallah...indahnya ciptaan Mu YA ALLAH.......







amik from en.gugel..tq..hihi..

Tuesday, 18 September 2012

takde pokok la pa!!!

kite dok level lapan..tak de pokok yang boleh dipanjat so nuqman panjat cabinet tv boleh???...alaaa boleh la nuqman kan baru nak belajo panjat memanjat ni.....kan?kannnnnn?.......

jangan marah tau papa...nuqman nak tambah skill jerrrrrrrrr...............
hihi...ni pose sepesel tok papa dengan ucapan tv rosak beli baru.....huhuhu....


>>>dua kali cancel...hopefully pas ni jadi la...hihi...ape yg jadi tu...nnt la kite cerite eh...



Friday, 14 September 2012

bucuk...

                                                                                  


“I love you” are three words that are not enough to say how I really feel about you ...........
hehe...saje letak gambar watermelon coz bucuk suke kan..kan....hahaha























Tuesday, 11 September 2012

kad telefon awam

korang-korang penah guna tak public phone card nih....sekarang card nih tak wujud da...dolu2 kan public phone ade guna duit syiling n card....aku rase aku simpan card ni mase aku sekolah rendah dalam tahun 90an....mase tu mane ade handphone.....so public phone memang fofular la...aku mintak card ni dari abang ipar aku...mase tu die gune public phone tok bergayut ngan akak aku...hahahaha...

aku suke kad ni sebab ade macam2 gambar yang cantik2...kad ni ade rm5 n rm10....nanti bile masuk kad ni kat public phone ade la tunjuk baki duit kite tu berape...



 nasib baik la kad ni ade lagi kat umah mak aku....laju2 aku amik n simpan kat umah aku sekarang coz if simpan kat umah mak aku nanti...if ade orang lain jumpe.... ramai yang tolong simpankan n hilangkan...hahaha...


>>>sejuknyer...alhamdulillah..ujan...

 

Monday, 10 September 2012

open house kami...

meh layan pic dulu...ni jer la pic yang sempat snap...hahahaahahhaha.....
menu semalam mee bandung muo...mee rebus n ketupat..ade keropok lekor bucuk beli mase g terengganu last week....n ade cokolat cheese cake aku buat...terima kasih yer kawan2 coz sudi datang meredah ujan lagi...alhamdulillah tak membazir semua makanan.......first year kawin kami buat iftar..second year n this year kami buat open house....dulu mase nuqman belum ade boleh la aku masak sorang..sekarang bile da ade nuqman tak bole la nak buat sorang2....mesti sorang kat dapur n sorang jage nuqman.....tu jer la cerita open house kami...si kecik ni tak boleh da tengok ai lelame ngadap lappy...huhuhu....


Thursday, 6 September 2012

cerita raye...

hihi...haha...huhu....salam khamis.....walaupon da lebih dua minggu raye tapi still bulan syawal kan...so nak tepek cikit cerite raye....hehe....kami balik kampung hari jumaat pagi tu...dalam kol lapan pagi..alhamdulillah dalam kol sepuluh lebih sampai la kampung bucuk...kami balik kampung bucuk dulu coz hari sabtu sampai ahad kami beraye kat kampung aku plak...aku ade la buat kuih cikit tok mak mertua n mak sendiri...kuih simple2 jer...


aku buat tart nenas n puteri salju...



ni trifle puding n coklat cake (lupe nak snap pic)...ni jer la yang sempat...eceh..macam bizi beno bunyinyer..hihi...nuqman kan sekarang tak boleh if aku tak de depan mate die....die nak aku dok dekat die jer...budak da bijak kan...
raye pertama kat kampung aku memang ade marhaban...aktiviti raye pertama biasanyer pagi2 tu brekfest ramai2..pastu g sembahyang raye..balik sembahyang makan round two..pas tu acara bermaaf maafan...then orang2 pompuan ni akan set2 kuih n air coz umah mak aku akan diserbu oleh anak2 buah sebelah mak n abah aku..maklum ler mak n abah aku antara mak n bapa saudara yang masih ade lagi kan....biasanya tetamu non stop sampai la ke mase marhaban ni...marhaban ni biasenyer lepas zohor baru mula n sampai ke malam...kat umah aku biasanyer bile marhaban ni tak makan kuih ajer..kami akan buat makanan sampingan lain...macam mee hoon sup ke..soto ker..tauhu sumbat ker..tahun ni..jawa sangattt...hihi..kami buat tempe goreng cicah sambal kicap...aku sempat rase sekeping jer tu pon nak try sambal kicap pedas ke tak...alhamdulillah...habis orang makan...petang raye tu kami bergerak balik kampung bucuk plak...nasib baik la kampung dekat..haha...sebelah bucuk plak biasenyer bile petang raye mesti balik umah atok sebelah mak sampai raye ke tiga....kami tak beraye sangat coz bucuk sakit gigi...bad mood ok...hihi...cian die....tapi kami berselang seli la..jap balik umah aku..jap umah bucuk..kate dekatkan...so itulah cerite raye kami...


cat oh cat...

budak tomey ni suke sangat2 ngan cat sekarang....memula dulu die takot n geli tapi..bucuk ajar die soh belai2 cat tu n now..die sangat2 suke cat...disebabkan die suke cat aku pon terpikir nak bela sekor ke..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....kan aku dok level lapan..nanti camne ngan poo poo cat tu...kang berbau satu umah...ohh tidakk!!!....aku ni nak kate suke cat tu idok ler..x suke pon idak...pade aku ade..ade la..tapi if nak belai2 cat ke nak gosok2 leher ke...kirim salam aku nak buat...aku malas bile cat suke leset2 kat kaki...rimas aku...tapi bucuk pencinta cat...dat y aku nak nuqman pon suke cat macam bucuk....

ni mase kat umah aku...tau tak sebenarnyer cat tu tengah baring..n die pon baring sebelah cat tu sambil kacau2 cat tu..tapi x sempat snap cat tu nak blah coz bengang kena kacau ngan budak kecit ni....hahaha...



cat ni sangat suke bergurau senda..pantang tengok benda bergerak..nak terkam jer...nuqman plak lagi cat tu terlompat2 lagi die suke nyakat cat tu sampai gelak2....
ni mase g beraye kat umah atok ude...tengok cat tu..rela jer nuqman uli2 die....if kat umah bucuk ade due ekor...nuqman asyik follow jer si roben n si justin tu...pastu siap cakap2 lagi ngan cat tu...hahaha....nanti yer nuqman bila mase sesuai umi bagi nuqman bela cat eh sayang....