kami disatukan

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 29 August 2012

wordless wednesday

hihi..kne buli
muke da panjang coz xmau makan....
next entry crite pasal raye ok....


>>>luse bucuk balik kampung coz nak anta SIL ke terengganu...nak daftar masuk umt...emmm...banyak sungguh memori kat terengganu..huhu

Thursday, 16 August 2012

salam syawal 2012

as uolls know....insyaallah dua hari lagi kite akan menyambut hari raya aidilfitri.....suke x?suke x?....hihi...pada aku yang da besar tapi still young forever ni...raye biase2 jer...tak macam zaman budak2 dolu...xcited nak raye..baju raye try tiap2 hari...kasut raye pon same...x sabarnye nak pakai....bestnye time tu kan.....sekarang..fokus kat nuqman je la..n bile die da paham mesti mcm aku mase kecik gak..mayb die lagi best coz ade suasane nak balik kampong tu..aku mane ade...da memang dok kampong...haha....

ok lah...insyaallah aku gerak balik kampung esok pas sahur...doakan kami selamat sampai yer....dikesempatan ni...saya dan suami serta nuqman dengan rasa rendah diri..memohon ampun dan maaf kepada kawan2 n silent reader (ader ke)...tak kisah la..ade ke tak..hehe..atas apa jua salah dan silap kami...selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin....

>>>hoooo..oooo...balik kampung!!!

Friday, 10 August 2012

bogor,indonesia

meh layan pic mase i follow bucuk g bogor....
bucuk g sbb ade kerja kat sane...kami sampai hari isnin...mase kami sampai kat hotel aku ingat baru maghrib...rupenye da isyak....kami lambat coz from jakarta to bogor..macet sgt....
budak ni tido atas katil dihimpit umi n papa..takot die jatuh....kan die tido lasak..hihi
ntah camne die dapat akal tu kan...ble x die skodeng papa dalam toilet...kan kat pintu tu ade lubang angin....sesape yang masuk toilet...kene la.....haha
haishhh!!!!



kami x g mane pon...just round2 kat area hotel jer..lagipon bucuk tgh kerja...ni tempat fofular kat bogor..kebun raya...luas sangat tempat ni...dengan kudrat berjalan kaki ditambah mendukung nuqman...kami pergi mane yang terlarat kaki berjalan jer....mase kami g tu hari bekerja tapi ramai orang..if hari cuti lagi la.....


kat belakang kami tu ade bunga baso..name bunge bangkai...mase ni baru lepas kembang...
nak jalan sendiri ok...

nak balik ke hotel...da x larat nak menapak...so naik kereta kuda....oh ye...kami byk berjalan mase kat sane...kurus la aku...




kereta kuda tu bwk kami round2 keliling kebun raya then baru balik hotel......kat atas tu kawasan istana...kat tepi2 jalan tu byk la orang jual2....
kat sini ade jg factory outlet...kami g mane yang dekat je..mak pancit nak.....




naseb baik la hotel kami sebelah shoping complex jer..so ade food court....x yah fening2 nak makan kat mane...ok la makanan kat citu..soto sedap....nasi warne kuning tu brekfes kat hotel..nasi kuning kot...to be continue ek...


>>>da tengok iklan raye bernas?....mengalir ayer mate ai...












mustttt try!!!

ekcelly bende ni lame da tapi aku jer baru rase...sungguh ketinggalan ahkak ni kan....haha....masalahnye x penah nampak kot kat kedai or supermaket.....n x mengidam pon nak makan benda tu....just mase tengok iklan rase nak pastu lupe....hihi....nak dijadikan cerite..semalam opis mate bucuk bagi la bende ni (tq yer kak syira)....ehh...aku ni bende..bende...ape bende yang aku cerite ni????.....ni haaaaaa.........
chocodate yusuf taiyob tu...yang ade badam dalam kurma then kurma tu dicelup coklat.....sangatttt...sangat sedap ok!!!!....rase badam plus kurma plus coklat....emmmm...rase satu nak lagi dan lagi....

pas makan ni..bucuk pon laju2 gugel kat mane le cari benda ni....hihi....korang2 if belom try silalah try...dap..dap..dap......


>>>salam jumaat semua....

Tuesday, 7 August 2012

juadah berbuka

ni juadah kemarin2 punyer..meh layan pic diwaktu tengahri ni....hahahahaha....bukan ape kot la dapat idea nak masak ape petang nnt....hihi
sayur campak2....
ayam tua masak lemak...
cempadak goreng...
nuget...

watermelon juice....juadah diatas semua masak sendiri..kecuali nuget tu beli da siap tinggal goreng ajer...
haha..
kasui...my peberet tapi keras cikit..aku suke yang lembik2 cikit...ni semua beli..50sen satu..saiz xxl...mmg beso...
daging goreng masam manis..sedap tau..my cayang bucuk yang masak..tq abang...love u ketat2...
roti ape ntah...inti macam rase inti murtabak...
sate kot...tu jelah juadah berbuke kiteorang yang simple mimple....aku tak suke buang2 makanan ni...masak or beli yang nak makan jer...lagi pon dua orang jer yang makan...


>>>yeay!!! akhirnya....siap juge jahit langsir....nak tengok?..mane boleh..nnt x seprise ler...









kesukaan saye....



actually aku suke kumpul fridge magnet ni since bujang dolu....bile beli letak kat esbok umah mak aku...banyak ok aku kumpul tapi sayang...anak2 sedare aku kan baik2 belake.....sekarang bayang2 fridge magnet pon xde.....:(........tapi sejak kawen n ade esbok sendiri...aku collect la semule fridge magnet ni...hihi...suke tengok semakin banyak...suke..suke..suke....terima kasih yer pade sesape yang bagi fridge magnet ni......saye sangat2 suke....ibu mertuaku pon suke gak collect benda ni...best kan....so pade sape2 yang g mane2 n nak belikan sovenier tok aku..xyah pening2 pikir..beli fridge magnet jer(ade ke org nak bagi ko sovenier?)hahahahahahaha.........

>>>nak dekat raye da weiii....baju da siap? kuih raye?saye ade jual..if nak bgtau ok...

Monday, 6 August 2012

tak nak makan

buah hati aku ni sekarang kureng makan la...da 3 minggu camtu...haishhh!!! sgt2 risauuuuuuu...bihun n spegeti peberet die pon x mo da skrg...camne ek nak buat.....formula milk pon die x nak sgt...nak harapkan aku...mase bulan pose ni...pepagi tu ok ler..tapi bile da ke tengahari......mak x larat nak....tapi yang aku perasan die suke jempot2 or lempeng skrg...
tu tgh mkn jempot2 pisang...kuar masuk kuar masuk...lame2 abis die mkn....

tolong nenek menyapu.....rajin budak ni....
tolong papa gantung bendera......


>>>selamat bersahur hari yang ke 17....



laksa johor n kuntas....

slurrrrpppppppppppppppp!!!!!nyummm..nyummm.....saye suke..saye suke....semalam buat lakse johor utk berbuke..first time try...alhamdulillah....menjadi lakse aku walaupon ade benda yang aku tak letak (atas permintaan my cayang bucuk)....benda ape tu...daun kesom lerrrr...die kn x suke...kerisik pon aku x letak sbb da abis kat kedai bwh umah aku ni....alaaa kite buat die kan...hihihihi....
aku tak tau nape..bile makan lakse ni aku boleh makan 3,4 round (alasan jer...da mmg kamu tu kuat mkn)hehe....da name org johor kan...haruslah suke lakse negeri sendiri....tapi aku mmg suke lakse kot..bukan setakat johor....penang,kelantan dan yang sewaktu dengannyer pon aku suke....nexttttt!!!!!
ni kuih kuntas...first time dengar kuih ni mase g bazar ramadan kmpg bucuk....bile aku gugel...mr.gugel ckp ni makanan org perak...dari johor ke perak kite yer....n mase g bazar tu..makcik yg jual kuih tu ckp ni kuih jawa.....kuih ni mcm cucur udang...tapi kuntas ni x letak ape2...makan ngan kuah kacang....tu jer la yang aku masak tok buke semalam..masak byk2 kang membazir sedare setan....makan berdua jer pon...


>>>gigih menyiapkan langsuir....ehhhh!!!! langsirrrrrrrr.....hihi