kami disatukan

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 25 June 2012

masak2 wekend #2

hari ahad tu pulak....aku masak asam pedas ikan pari....pencok....sambal belacan n tumis air kobis....
sambal belacan tu balen ayam penyet punye...pencok tu my mil yang hiris2..cantik jer..x nipis x tebal...just nice..aku tinggal boh garam gule jer...bucuk sebenarnyer x suke daun kesom...tapi daun kesom yang aku gune ni x berbau sangat coz da kering...da seminggu kot...petik mase g kebun kawan bucuk kat lenggeng.....


>>>resepi if rajin kat entry lain......haha

masak2 wekend #1

hari sabtu lepas kawan sekolah rendah sampai sekolah menengah aku datang..so aku masak ayam penyet tok die...n kebetulan petang tu family bucuk datang...so bagi juga ayam penyet tok diner...pic?...yillekk..lupe laaa...mak bizi kan layan tetamu........(tangandibahumatekeatas)...hahahahahha...






pic ayam penyet xde..tapi pic budak tomey ni ade ok la kan.....kepenatan tertido depan tv..........


>>>kenapela aku rase mase kejap jer berlalu......

Friday, 22 June 2012

buat ape tu????

macam2 perangai betol la si kecik ni...tadi pepagi boleh plak die menconteng dinding ngan biskut chipsmore....aku kat dapor..patotla senyap jer..rupe2nyer ngah wat projek baik punyer......
rajin la pulak umi nuqman nak menyental dinding tu yekkkkk.......
pagar tradisional ni bucuk yang wat..satu letak kat dapor..satu lagi antara hall ngan bilik air n bilik...macam biase if aku kat dapor..budak tomey ni mesti meraung2 punyer coz x dapat nak g dapur..disebabkan tadi aku busy nak merinade ayam coz esok kawan aku nak datang...so nak masak cikit tok die...tak mau keje aku terganggu ngan raungan budak kecik ni so aku bagi la pelepasan kat die..bawak masok dapor...nak tau ape die buat.........................................................


























die masuk bawah sink n punggah aku punyer mangkuk n periuk......nuqmannnn..nuqman.....lepas geram yek da lame xdapat masok dapor ke umi susun xbetol...baiknyer nuqman tolong susun mangkuk n periuk umi......





>>>selamat berhujung minggu.......

Thursday, 21 June 2012

umrah

semalam aku n bucuk g klia anto my bro,wife die n makmertua die g umrah...lame gak kat situ coz flight yang sepatutnye kol tiga delayed ke kol lima....
nasib baik la budak kecik ni tak meragam..huhu...tido pon agak lame la....gud boy...
byebye pakcik n cik yati...semoga dipermudahkan yer segalanye...doakan kami akan sampai kesana juga...

>>>go...go...you can do it!!!!

Friday, 15 June 2012

13 bulan...




tengok kat tangan tu remote..berkenan sangat ngan remote tu..pastu ketok2 kepale orang..aiisshhh!!! camne ek die tau nak ketuk2 tu..aku x ajo pon..risau kang jumpe kengkawan nak tepok2 kepale plak...tak elok kan camtu..aku cakap bukan die paham lagi pon..huhu...
tepok amai2 gune kaki..elehhh!! bajet comel la tu...geramkatpehatunakgeget2.....hehe..nampak x merah kat kaki tu..tu kesan kena kiss ngan nyamuk..geram tol aku..ggrrrr!!!
pantang nampak kain mesti nak letak kat kepale..agaknye sbb nampak aku pakai tudung n pakai telekung kot..nuqman..awak tu boboy..mane bole pakai camtu...
tido orang tensen...hehe...ni budak super lasak bile tido u know...macam2 gaye..aku tak tau la ikot sape...(mesti papanyer coz uminyer tido sopan tauu..huhuhihihaha)

>>>budak tomey ni da pandai nak ajuk2 oang..kan papanyer selalu bersin2 kan..nanti die ikot..haha..sabo jer la....

Wednesday, 13 June 2012

bubur durian

ade dua,tiga biji belen derian haritu..so aku wat bubur derian kacang ijo(hijau...org muo le katekan..haha)..

wat tok minum petang..makan ngan roti n air kopi (kopi kampung beli kat pasar malam)...ni bucuk yang makan..coz aku xminum kopi...meh aku cerite cikit camne buat bubur durian ni...memule rebus kacang ijo bagi empok..da agak2 empok masuk santan n gula melaka..nak bagi lemak masuk garam cikit..bile gule da cair..masuk durian..kacau perlahan2..dalam tujuh minit..ok siap..aku guna kacang hijau satu setengah cawan..santan satu kotak kecil..gula merah dua ketul kecik...durian ikot suke nak letak banyak mane..alaa aku main campak2 jer..ni kali kedua buat..first mase peknen dolu...lupe plak..letak daun pandan bagi bau wangi..hihi


>>>>selangkah..bertatih...berjalan dan terus berlari..insyaAllah..semoga dipermudahkan..

Tuesday, 12 June 2012

perubahan

ape yang berubah sangat tue....hehehe...hari ni nak wat entry pasal perubahan badan bucuk...wakakakaka(gelak jahat)....meh..meh..kite same2 tengok camne bucuk dolu2..mase memule aku kenal die..

kire ni la gambar terawal bucuk yang aku simpan...n kenangan amik gmb same2...lame kot gmbr ni..around 2004 or awal 2005..mase bucuk study kat umt....seb la ade simpan lagi kenangan ni..hehe..
lain x..hehe..mase ni dalam tahun 2008 kot...mase ni da kerje..hati senang..sebab tu badan berisi..hihi...actually badan bucuk naik mase die wat LI kat melaka..mase tu die dok umah pak usu die..mak usu masak sedap..tu yang naik mendadak tu...mase tu memang nampak perubahan...bam..bam...


mase ni da jadi tunangan orang...dolu bucuk suke botak..die kate ringan kepale..aku plak x mo die botak...nampak die garang kott..aku tatottt...
baru pas kawin...mase ni badan bucuk maintain...nak kaawen..msti la jage badan...

mase ni naik cikit kot..tengok pewot da tau..hahaha..yela..mase ni aku tengah peknen..makan tak tolak..bucuk pon same la...huhu...die cakap mase aku dalam pantang die pon nak diet macam aku...


da jadi papa..kuwus cikit kan..penat jage anak..berjage malam...hihi...ok la tu..kate nak kuwus kan...bucuk ni aktif..suke bersukan..so bile die stop badan naik la...

gambar tersangat baru....2 hari lepas...hihi...
----abang walau macamne pon abang..sayang kat abang xpenah kurang pon..saje je nak wat entry ni..nnt aku wat tok diri sendiri plak..hihi...(tengokle kalo rajin)

>>>>semalam diner makan nasi ayam kat mustafah nasi ayam tu..bukan main lagi suke budak tomey tu..menganga bukan main luas...saje jer..terase mak tau..if mak masak xde pon bukak mulut luas cam tu..sobsss...

Sunday, 10 June 2012

derian oh derian....

layannnnnnn.....


derian yang kawan bucuk bagi..pepagi bute da siap2 punyer ler xcited nak g kebun kawan tu...hahah...bile balik ader la oleh2 tok aku..terime kasih eh pesal (kawan bucuk)...sodap derian tu..2 biji aku balonnn...tu pun jenuh aku kawal perasaan...ikotkan hati aku nak makan lagi..tapi pikir batok x baik lagi..tu pon bile da telan 2 biji baru sedar diri..boleh????..huhu...


>>>teringat musim derian kat kampong.....bestnyerrrrr....

Friday, 8 June 2012

terima kasih..

anniversary kami kan 4 jun ritu..nak tau ape bucuk bagi kat aku...
setengah dozen rose n card...camni kononnye bucuk nak wat sperice kat aku..tapi x jadi..hahaha..suppose org yang hantar bunge tu datang kol 5 tapi die lambat...petang tu bucuk cakap nak gunting rambut n basuh kereta..konon x nak ade kat umah la mase bunge tu sampai..tapi bunge tu sampai da kol 6 lebih n bucuk kat umah... wakakaka...bucuk frust la x dapat nak sperice kan aku..xpa la sayang...mi terkezut sangattttt!!!!...n terima kasih sangat bagi bunga bagai...malam tu bucuk ajak diner..bukan candle light diner pon..aku suke simple2 jer..lagipon ade baby kan..takot kang xselesa...bucuk tanye nak makan ape..aku laju2 jawab..nak a&w..hehe..aku rase nak minum flot tu....hehe...tq for everything sayang..i love u so much!!!

part aku plak..pon xberape nak menjadi la...sobabnyer aku soh bucuk bank in duit kat orang tu..pas tu die gugel la...cehhh!!!! aku anto kek n munge kat opis die..tang ni die xtau pon kat opis..bucuk ingat aku wat preparation kat umah....

Wednesday, 6 June 2012

MIB saye...ko ader?? hehe..

encem x??..hihi..mesti la kan..gmb ni dlm bulan empat..n mase ni kami sekeluarga diserang sakit mate...kenape cinta hati saye pakai macam ni...mase ni bucuk duty kat parlimen..n still mc...tapi da pekerje dedikasi kan...wlpon xcihat digagahkan juge g keje...
tengokla mate still bengkak...
smile!!!!...
kesayangan saye....:)


>>>cuaca panas > minum air ais > nyaman tekak > batok n selsema > padan muke aku....


Tuesday, 5 June 2012

anniversary kedua...:)

alhamdulillah..hari ni genap dua tahun kami nikah (4 jun 2010)...kami nikah malam pas maghrib...bestnyer mase tu....hihi... ce citer!ce citer! camne aku berkenalan ngan mycayangbucuk..haha...meh flash back kenangan dolu2..aku n mycayangbucuk kenal mase kiteorang keje kat kilang pioneer kat muar...mase tu aku cuti sem n lame kot dalam 3 bulan..daripade aku menggemokkan badan dan menternak lemak lebih baik aku keje...perkenalan bermula mase kiteorang ade sesi berkenalan2 ngan tempat kerje..haha...at that time aku juz nak cari geng jer..aku sowang2..kawan yang mntak kerje same2 ngan aku tu xjadi keje coz die keje kat tempat lain..seb bek la mycayangbucuk ni ok..so jadi la geng aku g makan..hihi...aku ingat lagi tarikh tu 21 march 2004..

ok..bile habis jer kontrak kerje..aku sambung la tanggungjawab aku sebagai seorang student di uitm bandar jengka...tapi kiteorang still kontek2..message2...sampai satu hari...13 ogos 2004..mycayangbucuk call...die cakap la nak jadi kawan aku tapi kawan yang sepesel...hahahaha....yang best mase tu aku tengah outing ngan abang aku..so mase bucuk call tu aku macam ye tak ye..then bile da kat umah aku call die semula n nak die cakap semula ape yang die cakap tadi..tapi bucuk malu...wakakakakaka..malu konon..then since that day..kiteorang kapel...tapi pjj tau..die kat tganu n aku kat pahang...kiteoarng jumpa bile ade cuti sem..tu jer lah..n talipon jadi barang yang penting mase tu....mase zaman tu topup paling murah rm50 ngko..so pepandai la jimat cermat bermsg..ni pic mase mule2 ktrg kapel...haha..
slim kan orang tu...hahaha...
mase ni da tunang..aku keje kat penang..so bucuk rajin melawat aku kat sane...hihi




mase kami dinikahkan...bestttttt time ni.....bole x kite bersanding lagi abang???....hehe..best pakai baju lip lap2...
di sebelah bucuk..
mase honeybulan kat cameron highland.....

so lebih kurang sembilan tahun kenal bucuk...die tetap die yang aku kenal dulu..even pas kawen...alhamdulillah...die masih macam dulu...(bergenang air mate..huhu) terima kasih ya Allah...Engkau pertemukan aku dengan lelaki n suami yang sangat baik buat aku...
-buat suamiku yang tercinta... terima kasih atas segalanye...kasih sayang mi kat abang xpernah berubah dari dulu sejak kenal abang..sekarang semakin bertambah tambah...lagi2 sejak ade baby comel kite...semoga kasih sayang yang ade pada diri kita terus bercambah setiap hari sampai ke syurga........amin......i love u so much....


>>>>sangat touching.....sobs..sobs...